top of page

OPETTAJAT

TIINA SANTAVUO

Olen tanssitaiteilija ja taidepedagogi. Valmistuin tanssinopettajaksi (OAMK) vuonna  2012 ja tanssitaiteen maisteriksi (Teak) vuonna  2017. Suoritin vaihto-opiskeluni New Yorkissa, jossa keskityin nykytanssiin, lyrical jazziin ja katutansseihin.

 

Olen tanssinut 30-vuotta, opettanut 20-vuotta ja toiminut ammattilaisena 10-vuotta.  Koko tanssiurani aikana olen treenannut sekä opettanut: balettia, jazzia, modernia, show-, lyrical-, street- ja nykytanssia. Kaikki nämä eri tanssilajit ovat jättäneet minuun jäljen ja tavan tanssia, joita nyt kannan mukanani välittäen eteenpäin.

Tanssitunneillani tanssitaan vaihteleviin äänimaisemiin ja musiikeihin, liikutaan tilassa ja tasoissa, kutkutellaan omaa luovuutta ja liikettä sekä liikutetaan luurankoa ja tunteita. 

 

Työni on monipuolista  ja monitaiteellista: teen teoksia, opetan tanssia, koreografioin, esiinnyn, ohjaan ja kirjoitan. Työskentelen usein strukturoidun improvisaation, score työskentelyn ja tarkan koreografian välimaastoissa.

 

Olen kiinnostunut esityksestä ja esiintyjyydestä, horjuttamisesta, henkilökohtaisuudesta, fragmentaarisista kudelmista, ruumiin runoudesta, eri taiteenalojen rajapinnoista ja rajattomuudesta. 

e949aa3a-5bba-4c48-9677-d9979c1f33b4_edited.jpg
fd340ee7-4424-4af2-87bf-ff11c5dc57f4.JPG

eveliina lindfors

Olen vuonna 2018 Outokummun tanssin koulutuksesta valmistunut esittävän taiteen tekijä sekä elokuva- ja tv-tuotannon linjalta valmistunut mediapalveluiden toteuttaja. 

 

Tanssin sekä audiovisuaalisen viestinnän ammattilaisena olen kiinnostunut tuomaan eri taiteen aloja yhteen, tutkimaan sekä elollisen että elottoman liikkeitä ja löytämään ja tarjoamaan tekijälle ja katsojalle jotain uutta ja erilaista. 

 

Olen urani aikana tanssinut sekä opettanut nykytanssia, balettia, modernia, show-, jazz-, lyrical- ja street-tanssia. Jokainen hetki tanssin parissa on minulle luova prosessi, oli kyseessä tanssitunti tai kokoillan teos. Itselleni luovissa prosesseissa tärkeintä on vuorovaikutus, kuuntelu, ajan antaminen, kiinnostuksen kylväminen ja jatkuva oppiminen. Näihin perustan myös työskentelyni tanssinopettajana. 

Opettamisen lisäksi esiinnyn, koreografioin, ohjaan, kuvaan, editoin, käsikirjoitan, suunnitelen teoksiin valotilanteita ja toteutan tapahtumille graafisia ilmeitä.

Tällä hetkellä minua liikuttaa:

lattiatason loputtomat suunnat, selkäranka, lyhytelokuvat, varjot ja valot, häpeäntunne, yllätyksellinen materiaali, kirjoittaminen ja dialogi, potrettikuvaus sekä taiteenalojen yhteen punoutuminen.

bottom of page